Місія священиків Сокальсько-Жовківської єпархії на схід України
  • Срд, 02/05/2018 - 20:31

З благословення Правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської єпархії, єпископа Михаїла Колтуна, з 23 по 27 квітня 2018 року Божого за сприянням Голови Львівської ОДА п. Олега Синютки, здійснилася місія священиків єпархії у складі: протосинкела єпархії о. мітр. Володимира Коткевича, синкела та відповідального за соціальне служіння о. Степана Макара, голови єпархійного паломницького центру о. Віталія Лупія та тріо священиків «Новий час»: о. Романа Назаркевича, о. Мирослава Ковальчука, та о. Тараса Когута на Донеччину. Місія розпочалася з відвідин 66-го Львівського військового мобільного шпиталю у м. Покровськ, Донецької області, в якому, провадить душпастирське служіння капелан від Департаменту  військового капеланства ПК УГКЦ о. Іван Василенко – декан Краматорський УГКЦ. Керівництво шпиталю висловило подяку за автомобіль швидкої допомоги, який був куплений за пожертви парафій Сокальсько-Жовківської єпархії і переданий у користування госпіталю у березні місяці 2015 року.

Продовжилась душпастирська місія в пасторально-соціальному центрі УГКЦ м. Словянськ, де стараннями священиків і вірних Сокальсько-Жовківської єпархії була зібрана українська література для бібліотеки. І саме того дня (25.04.2018р.) відбулося відкриття-презентація цієї бібліотеки на завершення якої для всіх присутніх, духовною піснею, ділилося тріо «Новий час».

Серед акцій які зокрема провели тріо священиків «Новий час» були духовні розважання і авторська пісня, які були представлені перед вчителями і учнями музичних шкіл та мешканцями Слов’янська і Добропілля; перед працівниками обласного управління культури і туризму в м. Краматорськ.

Учасники цілого ряду зустрічей і духовно-мистецьких програм, які були проведені за цей час перебування на Донеччині, сприймали Боже Слово, розважання і пісні з теплотою серця і з сльозами на очах та з великою надією, що майбутнє України за нашими спільними молитвами буде кращим.