“Місійність у церковному служінні - це певна особливість”, - о. Василь Поточняк
  • Пон, 28/07/2014 - 14:40

Святі Таїнства мали б становити основу церковного служіння, зокрема на місійних теренах. Про це заявив секретар Пасторально-міграційного відділу о. Василь Поточняк під час скайп-конференції в рамках духовно-формаційного семінару ПМВ для підвищення кваліфікації місіонерів-отців, монахів і монахинь із-за кордону, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ.

“Місійність у церковному служінні - це певна особливість, інакшість, це світло в темряві, порятунок серед загублених душ. Часто не з покликання, а з обставин ви стали місіонери. Але цінним є те, що ви служите нашим вірним за кордоном. Ви направлені служити нашим вірним всією Церквою, ви представляєте нашу Церкву. А ми хочемо вам допомагати”, - зазначив о. Василь.

Секретар ПМВ відзначив, що уділення Святих Таїнств на місійних теренах сприймається по-особливому. “Це одна з небагатьох благодатних дій, яка сходить на людину в еміграції. За кордоном знайти хресних батьків, охрестити дитину так як має бути або взяти шлюб – це справжня подія. Тож ви повинні не звикнути до уділення Святих Таїнств, а переживати цю подію з тією особою, співпереживати”, - сказав о. Василь Поточняк, звернувшись до присутніх учасників семінару.  

Інфоцентр ПМВ