Міськрада Києва підтримує повернення костелу св. Миколая вірянам
  • Птн, 22/10/2021 - 11:45

Київрада звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України з проханням передати римсько-католицькій громаді, пошкоджений пожежею, костел святого Миколая у Києві.

Таке рішення на пленарному засіданні Київради підтримали 83 депутати, повідомляє Католицький медіа-центр.

За словами депутата Київської міської ради Григорія Маленка, протягом майже 30 років віряни зверталися з численними зверненнями щодо повернення костелу парафії римсько-католицької Церкви.

«Враховуючи стан будівлі та нагальну необхідність у проведенні відновлювальних робіт, представники римсько-католицької громади звертаються з вимогою передати костел парафіянам та релігійній громаді в постійне користування», – сказав Маленко.

За його словами, у 2020 році вже було прийнято рішення про переміщення Національного будинку органної та камерної музики в окреме приміщення до 2023 року, після чого, громада римо-католиків змогла б повноцінно використовувати будівлю костелу для богослужінь. Водночас, через те, що вогонь знищив орган, релігійна громада переживає, що процес може затягнутись.

«Для забезпечення збереження пам’ятки – костелу святого Миколая у Києві від подальшого руйнування та забезпечення повноцінного використання будівлі для богослужінь, костел необхідно передати у постійне користування римсько-католицькій громаді», – сказав депутат.

Нагадуємо, відповідно до звіту про стан справ із повернення святині вірянам, Мінкульт досі не затвердив пункти Меморандуму, який допоможе зробити чергові кроки у вирішенні кризової ситуації.