Містерія «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва» в соборі св.Юра
  • Втр, 28/11/2017 - 15:08

Вифлеємська зоря у нічному небі була дороговказом для трьох східних царів, які вирушили кожен зі свого міста, щоб зустрітися у вертепі, де спочив новонароджений Христос - Спаситель світу.

Цьогоріч Львів, подібно як і колись три східні царі, вирушає у мандрівку до Христового Різдва зі світлом Вифлеємського вогню.

У неділю, 3 грудня 2017 року Божого у навечір’я свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці о 16:00 в Архикатедральному Соборі Святого Юра розпочнеться святкове Богослужіння Вечірні з Литією, під час якого зі святилища Собору буде винесено Вогонь, привезений напередодні з  Вифлеєму. Продовження свята буде на площі біля пам’ятника праведного Митрополита Андрея Шептицького. Щиро запрошую духовенство та вірних до участі в згаданій події!

Ця містерія пройде під промовистим гаслом «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва», щоб з початком Різдвяного посту, ми, як християнське суспільство міста Львова та нашої Львівської Архиєпархії, окрім святкових клопотів, розваг і ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Вифлеєму.

Протягом всього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений в Соборі  разом з Чудотворною Іконою Вифлеємської Божої Матері.

Розпочнімо цей особливий період приготування до Народження Господа нашого Ісуса Христа із світлом Вифлеємського вогню, щоб воно доторкнулось і зігріло кожного з нас, а головно, принесло у наш дім довгожданий мир.

Преосвященний Владика Володимир, 

Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії