Місто і церкви усіх конфесій спільно розвиватимуть сімейні форми виховання дітей
  • Суб, 22/12/2012 - 17:51

21 грудня 2012 року Преосвященний владика Венедикт , Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ взяв участь у зустрічі міського голови Львова Андрія Садового із владиками усіх конфесій міста.

 

В рамках зустрічі учасники обговорили питання популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт, праця з безпритульними, розвиток Львова як європейського християнського центру паломництва та промоцію міста як центру екуменічного спілкування.

 

«Львів – місто, що має великий скарб. У Львові знаходиться понад 100 церков різних конфесій. Є велика релігійна громада. Це величезний ресурс, щоб втілювати великі зміни. Водночас у нашому місті в меншій мірі порівняно з іншими містами, але також присутнє таке явище як сирітство. Воно в більшій мірі породжено кризою моральності. Адже ще 100 років тому всі діти малі сім’ї», - зазначив під час зустрічі міський голова.

 

Владика Венедикт запропонував делегувати від кожної конфесії особу, яка була б відповідальною за реалізацію поставлених завдань, а відтак спільними зусиллями працювати для добра Церкви та українського народу.

 

Варто пригадати, що у Львівській архиєпархії діє релігійна місія «Центр Опіки Сиріт» - релігійна організація, метою якої є будувати на здоровій духовності зрілу особистість, дбати про соціальну рівність, проводити різноманітні акції духовно-просвітницького, соціального, патріотичного характеру, виявляти любов та опіку через спілкування та присутність капелана, а також волонтера, проводити пасторальну працю з дітьми-сиротами, дітьми з малозабезпечених сімей та з дітьми із спеціальних закладів.

Прес-служба Львівської архиєпархії