Місяць Біблії в Бразилії
  • Чтв, 12/09/2013 - 17:48

Церква в Бразилії відзначає у вересні "Місяць Біблії". Як повідомляє Радіо Ватикану, ця ініціатива була започаткована в Архиєпархії Белу-Оризонті понад 40 років тому, у 1971 році, і поширилася на всю країну. Упродовж цього часу Церква заохочує до ближчого контакту зі Словом Божим, а також надає різні пропозиції щодо того, як використовувати Біблію в повсякденному житті спільнот та окремих вірних.

Національна Конференція Єпископів Бразилії (CNBB) скерувала до церковної спільноти новий документ під назвою: " Учні та слуги Слова Божого в місії Церкви". Цей документ являє собою конкретну і сміливу пропозицію, котру можна описати як "біблійні анімації всього життя Церкви і Її душпастирства".

Місцева Церква зробила певний крок уперед. Вона прагне поставити Слово Боже у центрі, висловлюючи повагу до його первинності як душі нашого буття і нашої діяльності як християн.

Документ єпископату подає низку конкретних пропозицій: зробити Святе Письмо базовим підручником у катехизації, організувати біблійний рік, здійснювати промоцію біблійних конференцій, створити біблійні комісії у всіх секторах церкви, пропонувати душпастирські матеріали на біблійну тематику, відмовляти Літургію Часів, або принаймні Псалмів разом з вірними.

Окрім того, в цьому документі наголошується, що участь у Літургії та зустрічі у спільнотах повинні мати більший, конкретний біблійний вимір.

На думку авторів згаданого документа, досвідчуване Слово Боже ставатиме промоутером  суспільних змінта.