Митрополит Алфєєв фактично визнав присутність російських військ на Донбасі
  • Суб, 13/12/2014 - 00:46

Після невдалих спроб нажалітися на Україну, на УГКЦ та УПЦ КП міжнародним чиновникам, після скандалу на Синоді єпископів Католицької Церкви і ніде не зустрівши підтримки, глава Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон Алфєєв вирішив звернутися туди, де його мали би 100% почути – до кремлівської верхівки.

Як повідомляє офіційний сайт Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, 11 грудня цього року відбулося засідання Ради по взаємодії з релігійними об’єднаннями при президенті РФ, у якому взяв участь глава адміністрації РФ С. Іванов та представники так званих традиційних конфесій РФ.

«На території, яку контролюють українські війська, щонайменше, шість наших священиків постраждали від побоїв та допитів із застосуванням сили. Відомо про більш як десять випадків погроз (а часами і заочних смертних вироків) з боку різних націоналістичних угруповань. Точна статистика тут неможлива, оскільки у більшості випадків священики мовчать про такі факти.»

Далі Алфєєв дозволив собі давати рекомендації українській владі, забуваючи про реальності на окупованій російськими терористами території: «Мусить бути забезпечена свобода совісті й свобода віросповідання, не допустимими є жодні форми дискримінації за релігійною чи національною ознакою. Політика влади повинна будуватися на основі поваги до людського достоїнства, що включає милосердя до військовополонених. Необхідно брати під захист цивільне населення у зоні конфлікту, найперше, жінок, старих, дітей. Потрібно зробити гуманітарні коридори для біженців.».

Доречно зауважити, що митрополит Алфєєв, фактично, визнав конфлікт в Україні як такий у якому беруть участь регулярні війська РФ. Оскільки, митрополит говорить про військовополонених, а бойовики так званих ДНР та ЛНР, згідно з міжнародним правом, не можуть бути військовополоненими.