Митрополит Алфєєв продовжує антиукраїнську пропагандистську кампанію на міжнародному рівні
  • Нед, 09/11/2014 - 14:20

Глава Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон Алфєєв 7 листопада 2014 р. взяв участь у російсько-американському протестантському форумі, що пройшов у Шарлотті, Північна Кароліна, США. Судячи зі списку учасників йшлося про зустріч російських і американських баптистів.

У ході виступу митрополит Алфєєв вчергове вдався до антиукраїнської пропаганди, використавши при цьому вигадки російської пропагандистської машинерії, про начебто, існування масових поховань мирних жителів на Донбасі. Окрім трагедії в Одесі, яка мала місце 2 травня цього року, митрополит Алфєєв розгледів і криваву трагедію в Маріуполі. Також Алфєєв фантазував про  переслідування московсько-православних, які начебто відбуваються в Україні: «Існують випадки вандалізму, вмисного підпалу православних храмів, розповсюджуються плакати, які розпалюють міжконфесійний та міжнаціональний конфлікт».

Слід зазначити, що загалом  тон антиукраїнських звинувачень Алфєєва цього разу був одягнений у дещо обтічніші, узальнюючі фрази.