Митрополит Алфєєв знов взявся за своє – вчергове звів наклеп УГКЦ, УПЦ КП і Україну
  • Суб, 17/01/2015 - 20:28

Керівник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон Алфєєв у свої авторській програмі «Церковь и мир» на кремлівському пропагандистському каналі «Россия 24» знову взявся обливати брудом та зводити наклепи на УГКЦ, УПЦ КП та Україну. Про це інформує офіційний сайт Московського патріархату.

Так церковному пропагандисту Кремля митрополиту Алфєєву привидівся розкол українського суспільства по віросповідному, мовному і політичному принципу і якийсь громадянський конфлікт в Україні.

Окрім цього, митрополит Алфєєв в чергове звинуватив УГКЦ в розпалюванні війни в Україні. Міністр зовнішніх справ Московського патріархату також бідкався, що католицький світ не сприйняв його вибрик перед Синодом єпископів Католицької Церкви, коли він перед Папою і цілим католицьким світом безпідставно й грубо звів наклепи на УКГЦ, - «Після цього на мене з лайками і образами накинулися всі католицькі засоби масової інформації, особливо в Америці, а найбільше греко-католицькі.» - бідкається московський пропагандист в рясі.

Та, виглядає, найбільше митрополиту Алфєєву заважає, що українське суспільство сприймає УГКЦ як національну церкву, а УПЦ МП – як московську. Потрібно зазначити, що дивним чином в устах митрополита Алфєєва обов’язкове потвердження вибору митрополита Київського Московським патріархом стає символом незалежності УПЦ МП від Москви. Алфєєв також бідкається, що РПЦ стала жертвою пропаганди.

Кремлівський пропагандист в рясі знову продовжує говорити нісенітниці, про те, що начебто УГКЦ організувала Майдан. Він також закидає УГКЦ громадську позицію та висловлює претензії, що те, що УГКЦ має громадську позицію, бачте, не влаштовує Московський патріархат. Тим самим керівник Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату висловив претензії, що Московський патріархат, бачте, не влаштовує соціальна доктрина Католицької Церкви.

Митрополит Алфєєв вдався і до відвертої брехні на адресу УГКЦ, що нібито греко-католицький єпископ підписав сумнозвісний Рівненський меморандум. Хоча жоден з єпископів УГКЦ свого підпису ніколи не ставив під цим документом.

Митрополит Алфєєв також висунув облудні звинувачення на адресу УПЦ КП, що начебто ця конфесія обманом відбирає в УПЦ МП храми.

Не обійшлося і без звинувачень  української держави в зумисному знищені храмів Московського патріархату на Донбасі. Митрополит Алфєєв ствердив, що в Україні «йде цілеспрямована боротьба» з Московським патріархатом. Кремлівський церковний митрополит-пропагандист ствердив, що «Якщо йде масований артилерійський обстріл, часами випадково можуть попасти і в храми; але якщо йдеться про таку кількість храмів, яким завдано повної, або часткової руйнації – то це означає цілеспрямовану кампанію. По-інакшому ми це ніяк не можемо сприймати». Щоправда, митрополит Алфєєв забув сказати, що російські терористи часто перетворюють храми Московського патріархату на вогневі точки.