Митрополит Ігор: Дякую за молитви, пости й милостині, які чините в ім’я миру в нашій країні та на цілій землі!
  • Втр, 30/12/2014 - 14:22

Такими словами звернувся до вірних Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, під час пастирського візиту 28 грудня до храму Блаженного Климентія Шептицького (м. Львів, вул. Кривоноса, 1).
 
«Сумуємо, що проливається кров наших відважних й мужніх бійців, з іншого боку, радіємо, що довговічна праця російських диверсантів й українських зрадників, відносно поділу України на різномовне населення й протистояння між собою, зійшла нанівець», - сказав Митрополит.
 
Водночас він наголосив: «Їм вдалося загарбати Крим, який необхідно звільнити від окупантів, потім, вони розв’язали війну на сході України, але необхідно відзначити, що усі ці, разом взяті воєнні й терористичні дії ворогів, об’єднали наш народ так, що ми все більше зближуємося між собою та стаємо єдиними».
 
Також владика Ігор підкреслив: «Усі бажаємо жити у мирі, в здоров’ї, в радості, спокою духа й гуманному спілкуванні з іншими народами. Ми молимося, довіряємо Богові, захищаємося від ворога, не захоплюємо чужих територій, не воюємо на чужій землі, - віримо, що правда по нашому боці й перемога за нами. Може, не швидко повернемо Крим, як це ставалося в історії через десятиліття чи століття, а можливо, незабаром, усе стихне і наш мудрий народ відбудує усе зруйноване та буде у мирі, спокої, розвиватися патріотично, економічно й соціально».
 
Під час свого візиту владика Ігор звершив Божественну Літургію та поспілкувався з вірними. У свою чергу настоятель храму о. Севастіян Дмитрух подякував Митрополитові за батьківську опіку і духовні настанови.