Митрополит Ігор очолив святкування столітнього ювілею храму Святого великомученика Димитрія в с. Оброшино
  • Пон, 13/10/2014 - 00:09

У неділю, 12 жовтня 2014 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит до парафії Святого великомученика Димитрія, що в с. Оброшино Сокільницького протопресвітеріату, з нагоди столітнього ювілею храму.
 
Під час відвідин Митрополит Ігор очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з владикою молились: о. Михайло Стахнів, парох цієї парафії, запрошені священики, парафіяльна спільнота та гості, які прибули розділити радість цього святкування.
 
У своєму слові владика Ігор, пригадуючи молільникам, серед яких було чимало гостей, історію постання храму Святого великомученика Димитрія в с. Оброшино, сказав: «За такий поважний проміжок часу багато добра діялося у цьому селі. Багато душ, які випередили нас до вічності, втішаються нагородою та незмінними блаженством оглядання Бога».
 
Архиєрей зазначив: «Живемо у часі, тому необхідно спішити, щоб чинити добро й ненавидіти зло; воювати проти своїх злих нахилів, неупорядкованих пристрастей, примирюючись з Богом через щире покаяння. Спаситель подав людині відповідні рецепти спасіння: «Бо хто хоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу мене ради та Євангелії, той її спасе» (Мр 8,35). А це означає, щоб не потурати душі в злому, не йти врозріз Заповідей Бога, навпаки, приймати їх та з любові до Господа виконувати».
 
Владика Ігор влучно зауважив: «На Заповіді Бога не потрібно дивитися як на обмеження, але – як  рамки, які вказують на легкий шлях осягнення праведності й спасіння душі».
 
Митрополит підкреслив: «Доброта Божа перевищує усяку людську філософію та здогади. Бог наближається до грішників, а не віддаляється від них».
 
«Не біймося і ми Господніх сітей, бо вони спасенні», ─ сказав проповідник, застановляючи вірян над недільним євангельським уривком.
 
Насамкінець владика Ігор закликав оброшинців бути вірними нащадками та не звертати з Божих стежок: «За сто років існування цієї церкви, множина вірних, ваших дідусів та бабусь, праотців села уже втішаються блаженною радістю в небі! Стіймо міцно та скріплюймо наші стежки в дорозі до вічної нагороди!».
 
На завершення Божественної Літургії Митрополит помолився і поблагословив відновлену дзвіницю та нові хоругви.
 
Після молитви владика Ігор подякував пароху о. Михайлу Стахніву за ревну душпастирську працю та надав йому право носити жовтий хрест і набедренник. Також владика вручив пам’ятні грамоти активним парафіянам та доброчинцям. Відтак відбувся концерт з нагоди столітнього ювілею храму Святого великомученика Димитрія, участь у якому взяли численні творчі колективи.