Митрополит Ігор очолив святкування знакових ювілеїв у Підгорецькому монастирі
  • Пон, 23/06/2014 - 10:37

У неділю, 22 червня 2014 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит до монастиря Преображення Господнього, що в с. Підгірці на Львівщині.

Пастирські відвідини відбулися з нагоди відзначення 260 років коронації чудотворної Пліснеської ікони Богородиці та 100-річчя заснування Згромадження сестер мироносиць. Варто додати, що саме тут сестри розпочали свою працю. Також у цю неділю Церква святкує Торжественне поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові ГНІХ.

Архиєрей звершив Божественну Літургію. Його Високопреосвященству співслужили: о. Віктор Батіг, настоятель обителі, отці монастиря та запрошене духовенство.
 
Під час Божественної Літургії владика Ігор виголосив проповідь, в якій підкреслив особливу важливість Євхаристії в житті християнина. Також Митрополит у своєму слові розповів про історичні події, що цього дня відзначали в обителі отців василіян, як вияв Божої опіки над тими, хто беззастережно довірився Господу.
 
Після Богослуження о. Віктор Батіг висловив слова вдячності владиці Ігорю за пастирський візит. Відтак Митрополит освятив зілля і віночки, які принесли численні віряни, та уділив архиєрейське благословення.
 

Довідка:
Підгорецький монастир ЧСВВ, що здавна звався Пліснеським, заснований ще в княжі часи, у 1180 р. У 1700 р. монастир відновив єдність з Апостольським престолом. В 1754 р. короновано чудотворну ікону Божої Матері. Протягом століть, монастир був центром духовно-релігійного та просвітницького життя. В радянський час храм перетворено на склад, а приміщення монастиря використовувалося лікарнею. З 1989 р. чернеча обитель відновлюється і збирає Божий люд на молитву та духовну віднову.