Митрополит Ігор очолив відпустове Богослужіння у св. Софії в Римі
  • Нед, 11/12/2016 - 13:31

8 грудня в соборі Святої Софії в Римі відбувся храмовий відпуст з нагоди празника священномученика Климента, Папи римського. Богослужіння очолив високпреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Напередодні ввечері, у середу 7 грудня, митрополит Ігор очолив служіння Великої Вечірні з Литією, після якої було виставлено для почитання ікону та мощі святого.

В день празника, звертаючись у своїй проповіді до присутніх на богослужінні архиєрей розповів про постать священномученика Климента, його місійну працю та подвиг мученика.

«Такі слуги наперед поборюють смерть у своєму серці та душі, щоб завжди й в усіх небезпеках залишатися вірним Богові. Про мучеництво можна говорити, однак його важко удостоїтися, адже треба цілковито зробити себе знаряддям Божим», – зазначив владика. Проповідник вказав, зокрема, на роль святих Кирила і Методія у віднайдені мощів святого папи та їх перевезення до Вічного міста, а також згадав Патріарха Йосифа Сліпого, завдяки старанням якого папа Павло VI вклав мощі святого Климента до престолу в соборі Святої Софії.

Після Літургії відбулось освячення води у фонтані «Три ангели» на території собору та окроплення вірних свяченою водою. Разом з архиєреєм співслужили представники різних монаших спільнот, члени ректорату та студенти папської колегії Святого Йосафата, представники ватиканських декастерій та фундації «Мігрантес».

Додамо, що священномученик Климент є покровителем собору Святої Софії – Премудрості Божої, частина його мощей була складена до престолу собору 28 вересня 1969 року папою Павлом VI, перенесених із римської базиліки святого Климента.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»