Митрополит Ігор освятив храм храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста у м. Львові
  • Чтв, 29/09/2016 - 00:28

У празник Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, 27 вересня 2016 року, Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський завершив Чин Освячення Престолу та храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста (м. Львів, вул. Наукова 23/4).
 
З проханням про архієрейське благословення, щирими привітаннями та відкритими серцями зустрічали архиєрея парафіяльна спільнота із о. Михайлом Сарабахою, сотрудниками храму та запрошеними на це свято священиками.
 
Митрополит Ігор запевнив вірних словами: «Дбаймо про гарний вигляд, порядок та чистоту в церкві! Вона освячена, уній перебуває сам Бог під скромними видами хліба й вина! Збираймося часто тут на молитву, щоб благати Бога про мир в Україні, про добрий стан нашої душі, молімося за наших ближніх та осіб, вороже наставлених до нас. Господь вірить нам, тож і ми віддаймося цілковито у його ласкаві руки!». Архиєрей пригадав вірним важливість хресного знамення: «Старанно чинімо знак святого хреста, торкаючись складеними трьома пальцями чола, грудей та рамен. Хрест боронить нас від нападів диявола, спокус тіла, світу та інших небезпек. Споглядаючи на хресне знамено, на споруджені хрести, пригадуймо відразу про нашого Спасителя, прославляймо та дякуймо йому!»
 
По завершені Архиєрейської Божественної Літургії Митрополит Львівський нагородив подячними грамотами жертводавців, котрі найбільш спричинилися до побудови нового храму. Відтак, Митрополит Ігор звершив Чин освяченням води та уділив усім присутнім архиєрейське благословення.