Митрополит Ігор освятив храм у с. Підгірне
  • Пон, 27/11/2017 - 14:40

26 листопада 2017 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Чин освячення новозбудованого мурованого храму Покрову Пресвятої Богородиці і його престолу у с. Підгірне, Пустомитівського району.

Високопреосвященний владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, яку йому разом з адміністратором парафії о. Зіновієм Завидівським (нотар Трибуналу Львівської Митрополії), співслужили священики Львівської Архиєпархії: о. Ростислав Бубняк (судовий вікарій), о. Богдан Когут (економ), о. Іван Духнич (протопресвітер Винниківського деканату), митрофорний протоієрей  Петро Паньків (парох Храму Воскресіння ГНІХ у м. Винники), о. Дмитро Мицько (настоятель парафій у с. Миклашів та с. Нижня Білка Пустомитівського р-ну). Святе Таїнство Покаяння вірним уділяли о. Олег Островський (нотар Трибуналу Львівської Митрополії, настоятель парафій у с. Звенигород і с. Гринів Пустомитівського р-ну) і о. Сергій Мартиняк (настоятель Храму у с. Чижиків).

Після Літургії, Владика Ігор подякував о. Зіновію за клопітку та наполегливу працю на священичій ниві, яка увінчалася будовою нового храму, і вручив отцю право носити набедреник та жовтий нагрудний хрест.
На закінчення урочистостей Митрополит Ігор освятив хрест на площі перед новозбудованим Храмом і окропив численно зібраних вірних освяченою водою.