Митрополит Ігор освятив каплицю у Львівській інфекційній лікарні
  • Птн, 24/07/2015 - 14:12

Наслідуючи добрий приклад митрополита Андрея, сьогодні 24 липня 2015 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, освятив каплицю св. ап. Андрія Первозванного та Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, яка знаходиться на території Львівської інфекційної лікарні (м. Львів, вул. Пекарська 54).
 
«Споруджена каплиця, Будівля Божа, служитиме людям доброї Волі для очищення та оздоровлення Духа й тіла прихильної Господу особи. Ми освятили цю споруду, яка найважливіша на цій території з-поміж інших архітектурних будівель лікарні та околиці, бо тут витає Господній дух в інший спосіб, як в тих або інших гарно оздоблених будинках. Тут лунатиме молитва за живих й заснулих, за мир та спокій в Україні та у світі. В посвячених Богу будівля люди здобуваю силу та Господнє благословення, щоб провадити життя гідне  вимог неба, бути особами людського достоїнства» – підкреслив у своїй проповіді архиєрей.
 
У своєму звернені до усіх присутніх головний лікар Львівської інфекційної лікарні – п. Сергій Федоренко наголосив: «Сьогодні в цей урочистий святковий день хочу спільно з Вами висловити щиру подяку та поклін Господеві за Його ласку щодо можливості збудувати ц чудову капличку імені святого апостола Андрія Первозванного, в честь Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького, 150-ти річчя з дня народження якого ми будемо святкувати у найближчі дні...».
 
Будівництво каплиці, як зазначив о. Володимир Мощич, завдяки жертводавцям і меценатам відбулося у рекордно короткі терміни. Дана каплиця буде служитиме щоденним місцем молитви для медичного персоналу та пацієнтів лікарні.