Митрополит Ігор освятив наріжний камінь під будівництво храму парафії Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, що у Львові
  • Пон, 29/09/2014 - 12:46
  • У неділю, 28 вересня 2014 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, здійснив пастирський візит до парафії Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії (м. Львів, вул. Миколайчука), де освятив наріжний камінь під будівництво майбутнього храму.

     

    Під час відвідин Митрополит Ігор очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з владикою молились: о. Андрій Корчагін, адміністратор храму, сотрудники, запрошені священики, численна парафіяльна спільнота та гості.

     

    У своєму слові владика Ігор поділився з молільниками переживаннями за український народ і трагічними подіями в зоні АТО: «Ми дезорієнтовані нашою владою, лише одна надія на Бога нас не підводить, усі очікуємо гідного кінця сумних днів. Добре пам’ятаємо те, що незабаром усі станемо перед справедливим Суддею на суд, де: «Немає бо нічого схованого, що не мало б стати явним…» (Мр 4,22).

     

    Архиєрей наголосив: «У світі ніколи не бракувало й не бракує людей, які вірні Богові своїм життям, навіть тоді, коли їм загрожує велике терпіння й смерть. Щось подібного можемо сказати про тих, хто загинули у Києві на Майдані та тих, хто уже віддав своє життя з любові до свого народу у цьогорічній війні на сході нашої України. Інші, наші мужні воїни, не зважаючи на ніщо, продовжують виявляти свою хоробрість у нерівній боротьбі з противником, захищаючи нашого з вами мирного життя».

     

    Митрополит Ігор також сказав: «Великий хрест любові несуть ці особи, які з любові до своїх братів і сестер віддають своє життя, або наражають його на небезпеку втратити».

     

    У своєму слові владика Ігор звернувся із привітанням парафіяльній спільноті: «Достойні молільники, вітаю усіх вас, парафіян і прихожан, з десятою річницею заснування парафії! Дякую отцеві Андрієві Кочагіну та священикам, що служать у цій каплиці, за їхнє старанне служіння та виконання Божої волі!».

     

    Після Божественної Літургії Митрополит вручив пам’ятні грамоти активним парафіянам та доброчинцям. Згодом владика Ігор освятив наріжний камінь під будівництво майбутнього храму.

     

    Слід зазначити, що парафіяльна спільнота, яка сьогодні святкує десятиліття з часу заснування, активно розвивається літургійно й духовно, завдяки відданій й гармонійній праці душпастирів та парафіян.