Митрополит Ігор освятив приміщення для Центру психічного здоров’я Шпиталю ім. Митрополита Анрея Шептицького
  • Чтв, 06/04/2017 - 18:21

У понеділок, 3 квітня 2017 року, у Благодійному фонді «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького» відбулося освячення нових приміщень для Центру психічного здоров’я з метою розширення роботи Шпиталю. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Чин благословення відремонтованих кімнат як місця для доброї роботи працівників і щиросердної допомоги всім, хто її потребує.

У Шпиталі функціонує консультативно-діагностичне відділення, де можна отримати допомогу при фізичних недугах для їхнього лікування чи профілактики. Центр психічного здоров’я, що діяв упродовж двох років як проект Шпиталю, готується провадити свою діяльність як повноцінний підрозділ установи. Виявивши велику потребу у психологічному консультуванні та надаючи різноманітний спектр психологічних послуг, у Шпиталі завжди можуть надати якісну, при потребі комплексну, психологічну допомогу. Також Центр надає безкоштовну психологічну, соціальну, духовну допомогу учасникам АТО, їхнім рідним та потерпілим на Майдані, створює групи взаємодопомоги тим, хто перебуває у складних життєвих ситуаціях.

У попередні роки у цих, щойно відремонтованих, приміщеннях Шпиталю провадив свою діяльність Благодійний фонд взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом «Контакт», який реалізовував соціально-культурні проекти. Після завершення його проектної діяльності адміністрацією Шпиталю прийняте рішення на вимогу часу і запитів клієнтів щодо розширення діяльності ЦПЗ. Зараз працівники ЦПЗ замість одного кабінету отримали повноцінні робочі місця для психологів, психотерапевтів, психіатра, священника та секретаря центру.

Ремонт та облаштування кабінетів здійснилися завдяки акції солідарності католиків Німеччини із мешканцями Центральної та Східної Європи. Внаслідок доброї підтримки Благодійною організацією «RENOVABIS» у грудні 2016 року було надано для Шпиталю 14 200 євро на розвиток підрозділу ЦПЗ. За ці кошти і було проведено капітальний ремонт приміщень та облаштування кабінетів для комфортної роботи працівників та доброї атмосфери для тих, хто звертається по допомогу.

Ретельний працівник у своїй справі, будівничий, тесля – Святий Йосиф був покликаний Богом бути заступником і виконавцем безпеки на землі для Пречистої Діви Марії та новонародженого Ісуса. Робота Центру психічного здоров’я також є покликанням до роботи із захисту та відновлення вразливих станів людини, підтримки її психологічної та духовної рівноваги. Тому кожен, хто потребує духовних ресурсів чи психологічної підтримки у стосунках із суспільством чи інших вразливих духовних питаннях, може отримати таку допомогу у стінах Шпиталю у Центрі психічного здоров’я під покровом Йосифа Обручника.