Митрополит Ігор: «Силу віри необхідно виблагати у Господа молитвами й добрими ділами»
  • Пон, 20/04/2015 - 16:16

На цьому наголосив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський під час благодійного фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом», що відбувався 18-19 квітня в Шевченківському гаю у Львові. Владика Ігор звершив Архиєрейську Божественну Літургію вигосив проповідь.
 
«Нічого не допоможе людині, коли вона своїм життям йде у розріз Божій волі. Віра – дар від Бога, який він усім пропонує! Силу віри необхідно виблагати у Господа молитвами й добрими ділами», - зазначив Митрополит Ігор.
 
«Молімося словами апостолів до Господа: «Додай нам віри» (Лк 17,5). Кожна людина переходить шлях зростання чи хитання у вірі. Нам це твердження - також не чуже. Погляньмо на своє життя і ми зрозуміємо його кривизну у досвіді віри!? Ісус занадто не дорікав своєму учневі, радше, допоміг йому вийти зі стану «маловіра». Господь вказує Томі та усім присутнім на важливість жити вірою: «… Щасливі ті, які, не бачивши, увірували!» (Ів 20,29)», - сказав проповідник.
 
«Просімо Бога, щоб ми прийняли до серця дар віри, принаймні, як зерно гірчиці, бо того вистарчить, щоб чинити добрі й спасенні діла», - закликав владика Ігор.