Митрополит Ігор уділив пастирське благословення катехитам Львівської Архиєпархії на новий навчальний рік
  • Суб, 01/10/2016 - 14:25

Сьогодні, 1 жовтня, в соборі св. Юра відбулась спільна Літургія для катехитів Львівської Архиєпархії, яку очолив Преосвященніший Архиєпископ митрополит Ігор.

Митрополит подякував катехитам, що вони несуть слово Боже людям, за їхню постійну, наполегливу часом не легку працю і турботу. «Бути сіячем Божого слова – це велика радість», – сказав митрополит Ігор і закликав радіти з можливості вершення такої важливої місії. Катехит є той кого Бог кличе говорити правду про Нього і Його закони, не зважаючи на те чи його будуть слухати чи ні. Бо й самого Христа багато хто не хотів слухати. Завдання катехита говорити правду, не боятися бути не почутим чи відкинутим, а Господь є той, хто подбає про результат. Бути подібним до пророка Єзикиїла, якого Бог посилає говорити правду про Нього, знаючи що далеко не всі будуть прихильно до нього ставитись.

Владика також пригадав про важливість підготовки до кожного заняття з катехези. Якщо катехит буде щиро і наполегливо готуватись, то Бог обов’язково буде йому допомагати. Також митрополит Ігор пригадав, що завдання катехизувати має і кожен священник, і він не може його занедбувати.

Архиєпископ привітав всіх катехитів Львівської Архиєпархії з днем вчителя, наголошуючи, що вони є особливими вчителями – вчителями Божого слова. Наприкінці митрополит Ігор уділив катехитам своє пастирське благословення на новий навчальний рік.