Митрополит Ігор відвідав парафію с. Прилбичі
  • Срд, 02/11/2016 - 14:38

З нагоди 72-ої річниця світлої пам’яті Праведного Митрополита Андрей, 1 листопада 2016 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський з пастирським візитом відвідав парафію Собору Пресвятої Богородиці (с. Прилбичі, Яворівський р-н).

З проханням про архиєрейське благословення і щирими привітаннями зустрічали Митрополита Ігоря парафіяльна спільнота із адміністратором о.  Андрієм Стадницьким і запрошеними священиками біля родової усипальниці-каплиці роду Шептицьких. Відтак, владика Ігор очолив Чин Панахиди за усіх померлих роду Шептицьких. По завершенні поминальної молитви, усією парафіяльною громадою на чолі із Митрополитом Львівським і священиками вирушили до храму блаж. Климентія Шептицького, де було звершено Божественну Літургію.

У часі своєї проповіді архиєрей підкреслив: «Митрополит піклувався про спасіння людських душ, що ставив на перше місце. Були воєнні часи, а він не мовчав, промовляв своїми духовними зверненнями, уболівав за свій народ, молився й повчав, нічого не боячись». Владика Ігор, також, закликав вірних: «Молімося до нашого праведного Митрополита Андрея, просімо Господа за його прославу як блаженного, читаймо та пізнаваймо його писану спадщину, яка неймовірно різна у царинах та багатогранна».

Завершився пастирський візит Митрополита Львівського словами вдячності вірних, архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.