Митрополит Ігор відвідав українську громаду та парафію св. Миколая у місті Бамберзі
  • Пон, 07/07/2014 - 11:39

В рамках робочої поїздки до Німеччини, Високопреосвященніший Владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський УГКЦ, відвідав українську громаду та парафію св. Миколая у місті Бамберзі (Баварія).

У суботу 5-го липня 2014 р.Б. Високопреосвященніший Владика Ігор очолив святкову Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої виголосив проповідь та звершив поставлення у диякони піддиякона д-ра богослов'я Томаса-Марка Немета та освятив новозбудований парафіяльний центр.
 
З нагоди цих святкових подій до української громади завітали та співслужили Божественну Літургію о.Севастьян Дмитрух (Львів), о.д-р. Василь Рудейко (Львів), о.Петро Бюттнер (Ерланґен), о.д-р. Олександр Петринко (Айхштетт) та інші священнослужителі. Дияконське співслужіння виконували диякони Львівської Архиєпархії, які на даний час навчаються у Католицькому університеті Айхштетт-Інґольштадт та є докторантами у Східній колегії (м.Айхштетт) о.д-н. Андрій Химчук та о.д-н. Назарій Мисяковський.
 
Також на Архиєрейській Божественній Літургії були чисельно присутніми вірні УГКЦ із української діаспори у Німеччині та інші достойні гості, які мали нагоду поспілкуватися із Високопреосвященнішим Владикою Ігорем під час святкового фуршету та гостини.
 
По завершенні Архиєрейської Божественної Літургії парох парафії св. Миколая о.Богдан Пушкар висловив свою щиру подяку Високопреосвященнішому Митрополиту і Архиєпископу Львівському за його візит та уділення дияконського рукоположення піддиякону д-ру д-ру богослов'я Томасу-Марку Немету.

диякон Назарій Мисяковський