Митрополит Ігор Возьняк: «Наша Архиєпархія зобов’язалася і це годиться – спорудити пам’ятник Андрею Шептицькому»
  • Пон, 16/03/2015 - 11:15

З такими словами після завершення Хресного молитовного ходу до громади Львова звернувся Митрополит Львівської архиєпархії УГКЦ, Ігор Возьняк.

Він пригадав, що цього року Церква святкує 150 річницю від уродин слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди в Архиєпархії заплановано ряд різних заходів на його честь.

Зокрема, владика Ігор наголосив на тому, що навпроти Собору святого Юрія у сквері планують побудувати пам’ятник митрополитові Андрею, «щоб став окрасою нашого міста на довгі століття». Рівно ж заплановано видозмінити скер, «щоб став гордістю Львова», - додав митрополит.

Єпископ також повідомив, що на даний час існують певні перешкоди, але висловив сподівання, що «з допомогою позиції львів’ян та усіх вірних нашої Церкви, через відповідні пояснення про пам’ятник, в нашій Архиєпархії зможемо все пережити і здолати всякі перепони», - сказав владика Ігор.

Він також зазначив, що на рівні міської та обласної влади, районних рад, вищих навчальних закладів, організацій, шкіл тощо планується чимало різноманітних заходів, посвячених слузі Божому митрополитові Андрею. «Наша архиєпархія зобов’язалася і це годиться  - спорудити пам’ятник коштами наших вірних. Ми почали проводити збірки і продовжуємо це чинити».

Митрополит попросив підтримати цей проект і «бути по можливості щедрими, мимо того, що зубожіння заглядає нам в очі», Владика Ігор пригадав євангельські слова про те, що у Божих очах дві вдовині лепти милостині свідчать про велике діло милосердя.

Іванна Рижан