Митрополит Ігор завітав до провінційного дому сестер служебниць у Львові
  • Срд, 14/01/2015 - 22:05

14 січня 2015 року, на празник св. Василія Великого, гостем сестер служебниць у Львові був Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.
 
Владика Ігор звершив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь, у  якій пригадав про необхідність ревної молитви за мир в Україні, за кінець сепаратистських настроїв і завершення війни.
 
Під час проповіді владика Ігор поділився роздумами про свято Господнього обрізання, у якому Син Божий, Творець закону, став виконавцем закону. Ісус, як мале восьмиденне дитя, пролив кров під час обрізання, що стало знаком пролиття його спасенної крові при бичуванні та розп’ятті на хресті.
 
Роздумуючи про постать св. Василія Великого, владика Ігор підкреслив, що цей святий прожив недовге життя, але зумів довершити багато добрих справ: здобув високі знання, однак був скромний. Відзначався невинністю життя, пильнував, щоб бути правдивим християнином, а не лише мати християнське ім’я.
 
Разом зі св. Григорієм св. Василій вчитувався у Святе Писання та перебував у глибокій молитві, прагнув зробити свою душу більш здібною любити Бога. Був безстрашний перед вельможами цього світу, не боявся говорити їм правду в очі. Боронив церкву від аріянського єретичного вчення, помер зі словами: «Господи, у твої руки віддаю духа мого».

Після Літургії владика Ігор уділив сестрам своє Архиєрейське благословення.
 
Сестри служебниці, Львів