Митрополит Ігор звершив Чин омивання ніг
  • Птн, 14/04/2017 - 09:33

У Страсний четвер, 13 квітня 2017 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні із Преосвященним владикою Венедиктом та Преосвященним владикою Володимиром, Єпископами-помічниками Львівської Архиєпархії, а також із сотрудниками Собору та запрошеним духовенством, звершив Вечірню з Літургією Василія Великого з Чином омивання ніг в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5).

У спільному молінні взяли чувають парфіяни Собору разом із викладачами та братами Львівської Духовної Семінарії Святого Духа. Співом супроводжував Богослуження семінарійний хор.

У часі Богослуження із проповіддю до вірних звернувся Преосвященний владика Венедикт. Він звернув увагу на незбагненність таїнства Христової жертви та покликання кожної людини до служіння.

Після Богослуження Митрополит привітав духовенство із днем установлення Пресвятої Євхаристії та священства, пригадавши ієреям про важливість їхньої місії щодо проводу та спасення вірних, а також про важливість молитви за священство. Опісля Архиєрей звершив традиційний Чин омивання ніг дванадцятьом ієреям Львівської Архиєпарії, а відтак освятив антимінси.

Страсні Богослуження в Архикатедральному Соборі продовжаться Утренею Страстей у четвер увечері.