Митрополит Львівський благословив храм Зіслання Святого Духа, що на Сихові
  • Пон, 14/10/2013 - 11:51
  • 13 жовтня 2013 р. Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор у співслужінні собору священиків очолив першу Літургію в новозбудованому храмі, парафії Зіслання Святого Духа (м. Львів, вул. Трильовського, 9а). Урочистому Богослуженню передував торжественний вхід до святині.
     

    «Усе матеріальне минеться, - сказав владика Ігор у своїй проповіді, - не матиме духовної вартості, а освячення й спасіння душі триватиме вічно». Далі проповідник зазначив, що Господь Бог зі своєї любові дає людям різноманітні дари, однак не завжди людство вміло їх використовує: «Маємо комп’ютери, Інтернет, телевізію, телефони у кишенях, медичну, сільськогосподарську, промислову й іншу техніку. Це – дари, які Господь дає людині, щоб вона вміло використала це для служіння ближнім. Людина, також, може використати талант для взаємного знищення, наприклад: військова техніка, різні види автоматичної зброї, атомна бомба, хімічна зброя тощо. Прийде час для кожної особи, щоб дати звіт із управління дарами, які Бог вложив у людину» - сказав владика.
     

    Наприкінці свого слова ієрарх висловив глибоку вдячність усім доброчинцям та жертводавцям стараннями яких цей храм постав: «Дякую вам, а насамперед, отцеві Мирошу Василеві, що в такий нелегкий час він зібрав вас навколо церкви і ви радо вносили свої кошти в цю будову, ніби у свою рідну хату. Ви заощаджували на сімейному бюджеті, а вкладали у банк вічної нагороди!» - сказав архиєрей.
     

    По завершенні Богослуження Митрополит Львівський вручив пам’ятні подяки особам, які найбільше дбали про розбудову цієї святині та звершив Велике водосвяття на подвір’ї храму.

  • Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua