Митрополит Львівський благословив катехитів архиєпархії на катехитичне служіння
  • Суб, 05/10/2013 - 19:17

5 жовтня 2013 р. відбулись святкові заходи з нагоди святкування Дня катехита у Львівській архиєпархії. Розпочалися урочистості Архиєрейською Божественною Літургією у храмі Святого Климента Папи (м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 70), яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. Архипастирю співслужили пресвітери – директори Катехитичних шкіл, а також о. Павло Цвьок, Голова Катехитичної Комісії Львівської архиєпархії. На спільну молитву прибули також катехити, щоб отримати благословення від архиєрея на звершення катехитичного служіння в архиєпархії.

У своїй проповіді ієрарх подякував катехитам за їхню допомогу священикам у справі проголошення слова Божого та закликав бути добрими вихователями і наставниками для довірених ним осіб.

По завершенні Богослужіння владика Ігор, благословив усіх катехитів свяченою водою та побажав сили і наснаги у сповненні служіння та навчання євангельських істин. Також ієрарх привітав вчителів катехитичних шкіл із Днем катехита, який традиційно святкують в першу неділю жовтня і закликав їх до плідної праці на цей навчальний рік.

Відтак, усі присутні вирушили у парафіяльну каплицю храму Святого Климентія Папи, де відбулася святкова частина заходу – фуршет та концерт запрошеного струнного ансамблю.

Завершились урочистості Акафістом до св. Климентія Папи перед його мощами у ґроті храму та помазанням освяченим єлеєм усіх присутніх.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua