Митрополит Львівський Ігор звернувся із відкритим листом до мера м. Львова з приводу так званого «Фестивалю Рівності Львів 2016»
  • Чтв, 17/03/2016 - 13:03

Високопреосвященніший Митрополит Львівській Ігор, звернувся із відкритим листом до мера м. Львова, з приводу події, яка запланована на вихідні, а саме: «Фестиваль Рівності Львів 2016», організатори якого, повідомляють про низку заходів, зокрема: «ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ “ЛГБТ-ЛЬВІВ».
 
"Церква не критикує, чи звинувачує когось, Церква проповідує Правду, яка для декого є болючою, але спасаючою", - йдеться у тексті листа. Праведний митрополит Андрей неодноразово звертав увагу у своїх посланнях, що майбутнє належить тим народам у яких подружжя є святим, а родинне життя чисте. Таким народам, легко віднайти лад і силу, здобути добробут. Продовжуючи, праведний Андрей говорить, що народ, що його точить рак неморального родинного життя, просто не може не дійти до упадку (Див. Пастирські послання Митрополита Андрея Шептицького. Т.3, с. 58).

"Ми прагнемо жити у суспільстві в якому є діалог і відсутнє насильство, але ми проти того, щоб жити у суспільстві, в якому є діалог з гріхом", - продовжує Митрополит. 

"Церква говорить правду, ми висловили свою позицію перед суспільством, тож просимо Вас, обраних львів’янами, вжити усіх заходів для збереження миру, поваги та справжніх християнських цінностей у княжому місті Лева", - закликав у зверненні Митрополит Ігор. 

 

Повний текст листа:

Високоповажному пану Андрію Садовому міському Голові Львова

Слава Ісусу Христу!

Високоповажний пане Голово,

з великим занепокоєнням ми дізналися, що у Львові, цими вихідними відбудеться «Фестиваль Рівності Львів 2016», організатори якого, повідомляють про низку заходів, зокрема: «ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ «ЛГБТ-ЛЬВІВ»». Це подія в Україні, яка, за словами організаторів, «об'єднувала б людей у їх різноманітності та єдності у боротьбі з упередженнями та дискримінацією».

Ми пишаємося тим, що Львів є відритий для світу, наше місто в останніх роках стало місцем зустрічі та креативу, майданчиком творення нових ідей для розвитку і збагачення громадянського суспільства. Рідне місто є прикладом мирного співіснування різних культур, релігій, християнських конфесій. Львів є скарбницею справжніх цінностей. Таким його творили попередні покоління, здобуваючи не раз болючий досвід у відстоюванні правди та гідності людини.

Сьогодні перед нами стоїть завдання зберегти наше місто і реалізувати справжні європейські цінності, побудовані на засадах рівності та свободи.

Принцип рівності, у його правильному розумінні, не допускає суперечності зі свободою і разом з нею дає кожній людині змогу реалізувати своє право на індивідуальність. Свобода дарована людині, як Божий дар, дала нам блага, яких нас позбавив гріх. Обираючи гріх, людина втрачає свободу, а біль від скоєного провокує її до того, щоб будувати ідеологію своєї правоти, обґрунтовувати та оправдовувати гріх.

Сьогодні ми, як Церква, звертаємо свою увагу на захід «Фестиваль Рівності Львів 2016» та звертаємося, щоб бути максимально обережними, щоб не спровокувати в середовищі міста Львова убивче «відстоювання питання рівності і свободи».

Свого часу Блаженніший Святослав в одному із своїх інтерв'ю зауважив, що: «...гомосексуальна поведінка є важким гріхом, який кличе до неба про помсту.

Це є група дуже тяжких гріхів, за які Господь Бог відплачує. До таких гріхів також належить чоловіковбивство. По тяжкості гріх гомосексуалізму прирівнюється до вбивства. Якби ми сьогодні говорили про право на гомосексуальні стосунки, то ми би говорили і про право на вбивство».

 

Для мешканців Львова, які в більшості є віруючими християнами, «ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ "ЛГБТ-ЛЬВІВ» є провокацією і знаком диявольської війни, несправедливості, яка чиниться у перший тиждень Великого Посту. Такі акції є прямим проявом дискримінації і образи львів'ян, які сповідують сімейні цінності, об'явлені самим Богом.

Церква не критикує, чи звинувачує когось, Церква проповідує Правду, яка для декого є болючою, але спасаючою. Праведний Митрополит Андрей неодноразово звертав увагу у своїх посланнях, що майбутнє належить тим народам у яких подружжя є святим, а родинне життя чисте. Таким народам, легко віднайти лад і силу, здобути добробут. Продовжуючи, праведний Андрей говорить, що народ, що його точить рак неморального родинного життя, просто не може не дійти до упадку (Див. Пастирські послання Митрополита Андрея Шептицького. Т.З, с. 58).

Якщо усунути мораль із того, від чого залежить майбутнє народу, отримаєш над ним (народом) перемогу, а такий народ розпадеться, бо не зумів стриматися від збочень до яких доводила їх самоволя, несправедливість та пристрасть.

Тому Церква виступає завжди проти гріха, захищаючи особу, і її гідність.

Ми відкриваємо Львів, щоб дати можливість відчути свободу правди, а не інфікувати наше суспільство раковою пухлиною, яка неминуче приведе до його руйнування.

Ми прагнемо жити у суспільстві в якому є діалог і відсутнє насильство, але ми проти того, щоб жити у суспільстві, в якому є діалог з гріхом.

Церква говорить правду, ми висловили свою позицію перед суспільством, тож просимо Вас, обраних львів'янами, вжити усіх заходів для збереження миру, поваги та справжніх християнських цінностей у княжому місті Лева.

Високоповажний пане Андрію, Голово міста, з огляду на небезпеку збурення у Львові, просимо Вас не допустити провокацій, які би могли спровокувати масові безпорядки та очорнити місто в очах світової громадськості.

З молитвою та шаною,

ІГОР
Митрополит Львівський