Митрополит Львівський очолив Божественну Літургію з нагоди святкувань 20-річчя навчально-реабілітаційного центру «Джерело»
  • Чтв, 26/09/2013 - 18:10

26 вересня 2013 р. Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці (м. Львів, пл.. Івана-Павла ІІ, 1) з нагоди святкувань 20-річчя навчально-реабілітаційного центру «Джерело». На урочистому Богослужінні молись отці-капелани, які душпастирюють у цій спільноті, члени спільноти дітей з особливими потребами, батьки та друзі навчально-реабілітаційного центру. Співом молитву супроводжував Національний хор України ім. Г. Верьовки.

«Господь, Ісус Христос, звертався до народу: «Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство» (Мт 18,3), - сказав владика у своїй проповіді, - А, ось, особливим Друзям не потрібно навертатися і ставати дітьми, - вони завжди діти! І сам Господь запевнив їм Небесне Царство! Це – найбільше добро, це – найвеличніше щастя, почути слова запевнення від самого Бога про дарування Царства. Тут не може існувати жодного сумніву, жодної непевності, бо це – слова Творця неба і землі!». Далі ієрарх промовив, що «Діти, це – один із найбільших дарів Бога для батьків, для спільноти й для усього людства. А кожен дар приносить радість, навіть, коли дитина хвора її дорога направлена до Бога, у небо. Пророк, глибоко розуміючи це твердив: «Ось сам я і мої діти, що їх дав мені Господь…» (Іс 8,18)».

Насамкінець  свого слова владика висловив вдячність тим хто дбає і трудиться над належним вихованням цих дітей та привітав усіх із ювілеєм 20-річчя спільноти: «Вітаю славне «Джерело» із першим 20-ти річчям і хай Господь благословить усіх вас рясними духовними дарами!» - такими словами  завершив свою проповідь ієрарх.

По завершенні спільної молитви усі присутні пішою ходою вирушили до приміщення навчально-реабілітаційного центру «Джерело» (пр.. Червоної Калини, 86а). Там святкування продовжились спільною трапезою та мистецько-розважальною програмою у виконанні дітей з особливими потребами та гостей цієї урочистості.
 
Довідка:
Благодійна установа "Навчально-реабілітаційний центр "Джерело" заснований в 1993 році групою  батьків львівського товариства "Надія" разом із громадянами Канади для реабілітації та соціальної адаптації дітей з церебральним паралічем, розумовою неповносправністю та іншими порушеннями психомоторного розвитку.
Протягом 19-ти років діяльності центру навчально-реабілітаційними програмами охоплено понад 2,5 тис. дітей та молоді з особливими потребами віком від народження до 35 років. Зараз на програмах перебуває 97 дітей та 45 молодих осіб з інвалідністю. Шість автобусів центру щоденно перевозять вихованців на програми і зворотно до дому.

У лютому 2008 року на базі благодійної установи "Джерело" створено комунальну установу "Львівський міський центр реабілітації "Джерело", засновником якого є Управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Поєднання зусиль та матеріально-фінансових ресурсів неурядової організації та Львівської міської адміністрації забезпечує  гарантоване надання якісних соціальних послуг мешканцям нашого міста і є добрим прикладом для наслідування іншим громадам в Україні.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua