Митрополит Львівський УГКЦ освятив рідкісну ікону Матері Божої Неустанної Помочі
  • Пон, 06/07/2020 - 13:36

Сьогодні, 4 липня 2020 року  на подвір’ї  біля Архикатедрального Собору св. Юра відбулося освячення рідкісної ікони Матері Божої Неустанної Помочі.  Освячення звершив Митрополит Львівський УГКЦ Високопреосвященний Владика Ігор. Цій події передувала Вечірня з Литією. Додамо, що вже завтра в УГКЦ відзначатимуть свято Матері Божої Неустанної Помочі.

Особливість цієї мозаїчної ікони у тому, що на ній Богородиця зображена у повний зріст. Вже від завтра, біля цієї ікони щодня упродовж 9-ти днів звершуватимуть моління. Про це повідомив настоятель Архикатедрального Собору св. Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик:

“Моління розпочнуться у неділю, об 11:00 ранку. О 18 годині буде  Акафіст, буде вервиця перед іконою на подвір’ї біля храму,  далі кожного дня о 18-тій буде Літургія, Акафіст (перед іконою), розважання і вервиця(перед іконою).  Думаю не треба пояснювати нам чому так потрібна наша молитва. Це є крик душі. Будемо благати Богородицю за мир і спокій у нашому місті, за гарний добробут, за уряд, за мир і спокій у нашій країні, іде війна, за лікарів, багато хворих, немічних, сиріт, не одна мама сьогодні плаче.  Тому дуже прагну, щоб Пресвята Богородиця усіх потішила, комусь витерла сльози, когось забезпечила. За тих 9 днів думаю ми дуже багато зможемо випросити у Матері Божої Неустанної Помочі. Тому дуже уклінно прошу брати участь або особистою присутністю, або через онлайн, долучатися тих 9 днів у молитві до Матері Божої Неустанної Помочі”, – зазначив о. Роман Кравчик.

Ікона має розміри 4 метри висоти і 2 з половиною метри ширини.   Її створив священик і художник о. Євген, який навчався викладати ікони з мозаїки у Італії.

Додамо, що свято Матері Божої Неустанної Помочі в УГКЦ встановив Синод єпископів УГКЦ у 2017 році. Це свято відзначають у першу неділю липня. Ще з часів праведного Митрополита Андрея в УГКЦ існують братства Матері Божої Неустанної Помочі.