Митрополит Львівський виголосив реколекційні науки в соборі УГКЦ в Чикаго
  • Срд, 26/03/2014 - 12:33

З 19 по 23 березня 2014 р Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський виголосив реколекційні науки в соборі Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги, що в м. Чикаго (США).

Митрополит Львівський Кир Ігор прибув до парафії Святих Володимира і Ольги із духовною послугою на запрошення Всесвітлішого Отця-Крилошанина Олега Кривокульського, пароха собору, та Парафіяльної ради.

Владика виголосив реколекційні науки, опираючись на Святе Письмо. Роздумування над Божим Словом було привязане до книги Пророка Даниїла, із Старого Завіту. Були підняті важливі питання постави християнина перед обличчям Господнім, сповнення Божої волі та гідного і ревного служіння Господеві на прикладі святого пророка Даниїла.

Також, Високопреосвященний владика Ігор очолював Богослужіння, котрі відбувалися в часі місій. А саме Літургію Ранішосвячених Дарів, Молебень за Україну, Велику Вечірню із чином винесення Чесного Животворящого Хреста напередодні Хрестопоклонної Неділі, і урочисту Архиєрейську Літургіяю Св. Василія Великого у Хрестопоклонну Неділю. Разом із Митрополотом Кир Ігорем єдналися в молитві душпастирі собору Свв. Володимира і Ольги: о. крилошанин Олег Кривокульський - парох, о. архимандрит Іван А. Кротець - парох-емерит, о. Ігор Кошик, о. Степан Костюк, о. Роман Артимович - душпастирі собору та о. Андрій  Дикий - священик Архикатедрального собору св. Юра у Львові. Владика Ігор також уділяв Святе таїнство Сповіді для парафіян і прихожан собору, котрі в часі місії приходили до храму для духовної обнови і гідного приготування до святкування Світлого празника Воскресіння Христового, котре цього року будемо святкувати 20 квітня.

Впродовж свого перебування в Чикаго Митрополит Львівський відвідав Преосвященного Кир Річарда-Стефана (Семінака), Єпископа Чиказького. Також владика Ігор оглянув Катедральний собор св. Миколая в Чикаго та відвідав Український музей, де оглянув цінні музейні експонати: велику бібліотеку та збірку документів, що також є в музеї. Не оминув своєю увагою Високопреосвященний владика Ігор околиці Українського Села, та інших визначних місць у Чикаго.

Інформацію подав о. др. Андрій Дикий, священик Архикатедрального собору св. Юра у Львові

Джерело: www.ugcc.lviv.ua