Митрополит Львівський вручив дипломи випусникам Львівської духовної семінарії Святого Духа
  • Пон, 24/06/2013 - 19:06

23 червня, у день празника Зіслання Святого Духа, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав Львівську духовну семінарію. Під час візиту ієрарх очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та вручив дипломи випускникам семінарії.

Разом із владикою молилась уся спільнота: настоятелі, викладачі, семінаристи, а також їхні родичі. До семінарійного храму завітав також і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Святий Дух об’єднує християн у спільноту, яка зростає духовно, стає сильною у практиці побожного життя та звершується в Провидінню Божому», ─ зазначив у проповіді Високопреосвященний владика Ігор. Архиєрей зауважив, що кожен має звільнити у собі місце для Святого Духа, позбувшись пристрастей і різного роду залежностей. «Дух Святий – вогонь, який запалює й підтримує душу у горінні Божою праведністю, рівновагою в труднощах та у звершенні доброчинності», ─ наголосив проповідник.

Після Божественної Літургії Високопреосвященний владика Ігор разом із ректором о. Миколаєм Фрединою вручив дипломи шістнадцятьом випусникам, які завершили шестирічне навчання у семінарії, а також Юрію Дроф’яку, який навчався за програмою пізніх покликань.

Відтак відбулася спільна трапеза, під час якої із привітальним словом виступив міський голова Андрій Садовий та представник Львівської обласної ради.

Завершивши трапезу семінарійна спільнота та гості помолились Вечірню із коліноприклонними молитвами.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua