Митрополит Львівський взяв участь у відзначенні Дня богопосвячених осіб
  • Нед, 16/02/2014 - 10:25

15 лютого, з нагоди відзначення Дня богопосвячених осіб, численні представники монашества Львівської архиєпархії УГКЦ зібралися у каплиці Згромадження сестер Святого Йосифа (м. Львів, вул. Личаківська, 171) щоб спільно помолитися на Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.
 
«Людина повинна  у своєму житті дати місце діяти Богові, уповати на нього та довірити кінцеве вирішення питання тільки йому», ─ зазначив у своєму слові Митрополит. Проповідник підкреслив важливість ствердної відповіді на Божий поклик: «Симеона привів Святий Дух до Христа; свята Анна зустріла Ісуса постійно служачи Богові. Це – приклади, як Бог діє в душах людей та як людина відповідає на дію Божого покликання. Ініціатива залишається за Богом, відповідь на Господнє починання - за людиною».
Насамкінець владика Ігор сказав: «Стараймося наслідувати святих Симеона та Анну  активним очікуванням гідної зустрічі з милосердним Богом».

Після Літургії Митрополит освятив свічки та окропив присутніх свяченою водою. Відтак о. Петро Баран, ЧНІ, голова Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества, подякував владиці за молитву та присутність цього дня разом із греко-католицьким монашеством.

Додамо, що напередодні, 14 лютого, в каплиці Згромадження сестер Святого Йосифа відбулася Вечірня з литією та Утрення, яку очолив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, а також презентація документу «Місійність монашества УГКЦ», підготовлена Патріаршою Комісією монашества. Цікаво та змістовно про місійне післанництво та служіння представив о. Давид Назар, ТІ.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua