Митрополит Львівський, здійснив Чин освячення храму Успення Пресвятої Богородиці
  • Пон, 24/11/2014 - 12:39

23 листопада 2014 року, Високопреосвященніший владика Ігор Митрополит Львівський, здійснив Чин освячення храму Успення Пресвятої Богородиці, що у Львові (вул. Максимовича, 2).

У 1996-му році, тепер уже покійний о. Мирослав Солтис, започатковує громаду, спочатку служить у  фойє 32-ої школи, а відтак розпочинає будову храму.

«Отець Мирослав, святої пам’яті, служив тут парохом, а сьогодні у невидимий спосіб присутній з нами, радіє, що Господня будівля наповнена вірним людом, вами, яких він знав та спілкувався, сьогодні освячується присутній народ, престол, уся збудована церква», - сказав владика Ігор.
 
Продовжуючи думку архиєрей зауважив, що: «Ще потрібна праця й кошти на оздоблювальні роботи, на це необхідний знову певний час, але сьогодні, ви стоїте в цій гарній будівлі, що є ділом ваших рук. За отця Мирослава й за тих, хто глибоко живив у своєму серці любов до цієї церкви, але відійшли у вічність ми заносимо щиру молитву»
 
«Усім вам, добродіям святої будівлі, висловлюю щиру вдячність та молю Господа, щоб благословив вас, ваші родини й нашу Вкраїну, миром, злагодою, духовним спокоєм, рівновагою та любов’ю», - побажав на завершення владика Ігор.  
 
Новий храм має незвичне архітектурне рішення: зведений у вигляді Ноєвого ковчега – еліпсоподібного корабля з трьома вітрилами. На чотирьох зовнішніх стінах створять мозаїчні копії чудотворних богородичних ікон (Матері Божої Неустанної Помочі, Львівської та Почаївської). Планується, що всередині храму будуть три престоли – центральний і два бічні, а над святилищем, під одним з вітрил, перед вірними постане іконостасна композиція «Дорога до Бога»