Митрополит Львівський зустрівся з учасниками німецько-українського шкільного соціального проекту
  • Пон, 09/10/2017 - 15:42

6 жовтня 2017 року відбулася зустріч учасників німецько-українського соціального тижня «Ми будуємо суспільство – разом для нашого міста» з Високопреосвященним владикою Ігорем, Архиєпископом і Митрополитом Львівським. Соціальний тиждень відбувався з 2 по 7 жовтня 2017 року у НВК «Школа-гімназія «Шептицьких» та був організований об’єднанням socioMovens. Giving Europe a Soul e.V. у співпраці з Fazenda da Esperança, Kommende Dortmund та за підтримки Фонда Конрада Аденауера.

Протягом соціального тижня учасники відвідували соціальні заклади (Благодійний фонд «Карітас», РД«Покрова», Львівській геріатричний пансіонат, Львівський дитячий будинок №1 для дітей-сиріт, дошкільний заклад освіти «Кризовий центр «Діти вулиці», Будинок дитини №2, Центр підтримки людей з особливими потребами «Емаус») та мали ряд зустрічей, серед яких була також зустріч з міським головою Львова п. Андрієм Садовим.

На зустрічі з Митрополитом Львівським були присутні о. Олег Ладнюк, Директор НВК «Школа-гімназія «Шептицьких», с. Георгія Припутницька, референт Комісії у справах освіти та виховання Львівської Архиєпархії, о. Ігор Тріль, референт Львівської Архиєпархії у справах навчання за кордоном (радник директора школи по розвитку зв’язків із іноземними партнерськими школами) та гості з Німеччини. У вступному слові до зустрічі Референт у справах навчання за кордоном представив напрацювання колег Католицької церкви Німеччини та Австрії – молодіжний компендіум соціального вчення «DOCAT. Was tun? Die Soziallehre der Kirche».

Під час зустрічі з Митрополитом Львівським учасники проекту мали змогу поспілкуватися про соціальне служіння в УГКЦ, поділитися своїм досвідом та задати особисті запитання.

Оскільки такий соціальний тиждень відбувається вперше в Україні, було зазначено про важливість розвитку подальшої співпраці у соціальній сфері та заохочення учнів до соціального служіння, що є також частиною соціальної концепції НВК «Школа-гімназія «Шептицьких».

На завершення зустрічі Митрополит Львівський уділив учасникам благословення та побажав ревності у подальшому соціальному служінні. Після зустрічі учасники також помолилися до Праведного Митрополита Андрея у крипті Архикатедрального Собору святого Юра.