Митрополит Мінсько-Могилевський: діалог, аби запобігти громадянській війні
  • Срд, 12/08/2020 - 14:19

Після недільних виборів у Білорусі не припиняються протести проти фальсифікацій та з вимогою прозорого голосування. В коментарі для Vatican News архиєпископ Тадеуш Кондрусєвіч наголосив на важливості діалогу та закликав молитися за країну.

Для вирішення білоруської кризи потрібні спокій та діалог. Від початку маніфестацій, які розпочалися після оголошення результатів недільних виборів, які опозиція називає сфальсифікованими, Митрополит Мінсько-Могилевський архиєпископ Тадеуш Кондрусєвіч закликає співгромадян до пошуків мирного вирішення цього суворого протистояння. Особливим чином він закликає молитися за те, щоби запобігти ще більшому загостренню ситуації в країні.

«Це дуже важкий період для Білорусі, – зазначав ієрарх в коментарі для Vatican News, – після переобрання президента, здається, що на наших вулицях панує атмосфера війни. Одна особа загинула, чимало поранених, як серед цивільних, так і серед правоохоронців. Я молюся за наш народ до Богородиці, Цариці Вервиці та Миру. Я звернувся із закликом до населення повернутися до спокою та взаємної пошани. Я також закликав організувати круглий стіл для вирішення цієї важкої ситуації шляхом діалогу. Важливо говорити, бо існують серйозні побоювання щодо можливості громадянської війни, а це нікому не принесе добра, ні владі, ні людям. Ми дуже стривожені та просимо світ молитися за мир в Білорусі».