Митрополит Онуфрій наказав усім єпархіям поминати Патріарха Кирила
  • Нед, 14/12/2014 - 12:05

Митрополит Онуфрій (Березовський) зобов’язав священнослужителів УПЦ (МП) під час Богослужінь поминати «отца и великого господина» Патріарха РПЦ Кирилла.

Таке розпорядження він видав у п’ятницю, 12 грудня, повідомляє на свої своїй Фейсбук-сторінці громадсько-церковне об’єднання «За Єдину Помісну Церкву».

«Ви знаєте, що одним з проектів нашої спільноти було телефонне дослідження єпархій та запити єрархів, чи не планують вони зупинити поминати Патріарха Кирила. Патріарх країни ворога, який дозволяє духово освячувати агресію поминається в українських церквах, яко отець та великий господин. Це відкликалося болем у нашої пастви», - йдеться у повідомленні.

У кожній єпархії представникам об’єднання «За Єдину Помісну Церкву» відповідали, що поминати Кирила чи ні, залежить лише від волі Митрополита Онуфрія.

«Але від сьогодні цей наш проект згорнуто, - пишуть вони. - Вчора Митрополит Онуфрій на зборах наказав всім єрархам поминати Патріарха РПЦ. Це нам стало відомо з достовірних джерел.

Тобто ми маємо поминати Патріарха тих, хто приїждждає вбивати наших братів, хто дозволяє освіячувати зброю, якою нас вбивають як великого господіна та отця.

Так вирішив Митрополит Онуфрій».