Митрополит Онуфрій не знає, що відбувається в Україні та його Церкві
  • Срд, 13/08/2014 - 23:38

На першому своєму брифінгу після обрання на Київський митрополичий престол УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що не знає, хто винен у конфлікті на Донбасі. На пряме журналістське запитання митрополит відповів наступне: «Я не політик, на це питання не можу відповісти. І не покликаний давати політичні аналізи. Я прикликаний до того, щоб молитися за всіх. Щоб Господь усіх людей примирив.». Отже, новий Київський митрополит не здатен дати відповідь на це питання. Дивним також видається і розуміння митрополитом Онуфрієм своєї функції в Церкві.

Також виявилось, що митрополит не знає, що коїться в Церкві, яку він щойно уже фактично очолив. На питання про священиків-сепаратистів митрополит відповів: «Є такі священики, які виступають проти української державності, але в нашій Церкві я таких священиків не знаю. Може священик одягти православну рясу і ходити, але це не наші клірики».

Отож, митрополит заперечує реальні й конкретні факти антиукраїнської та антидержавної діяльності священнослужителів УПЦ МП. Факт сам по собі дивний. Хоча його відповідь доволі двозначна і дає можливості різного тлумачення від того, що митрополит Онуфрій особисто не знається з такими священнослужителями до того, що існування таких священнослужителів він заперечує.