Митрополит освятив новий дерев’яний храм у Пустомитах
  • Птн, 16/11/2018 - 09:30

14 листопада 2018 року, в день пам’яті Святих чудотворців і безсрібників Косми і Дам’яна, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив Чин освяченння новозбудованого дерев’яного храму у місті Пустомити (вул. Піщанка, 1).

Архиєрей освятив також Престіл храму, вклавши в нього мощі блаженного священомученика Миколая Чарнецького. Опісля на навоосвяченому престолі владика звершив першу Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні численного запрошеного духовенства. По завершенні молитви, головний будівничий храму о. Юрій Чудяк, адміністратор парафії Успіння Пресвятої Богородиці в м. Пустомити, який одночасно виконує уряд Синкела у справах духовенства Львівської Архиєпархїі, висловив слова щирої вдячності Митрополиту за ласку освячення цієї святині. Рівно ж, протоієрей подякував усім меценатам, жетводавцям, митцям і майстрам, які доклалися до спорудження храму. Отець Юрій наголосив, що ця святиня є саме дерев’яною, тому що є своєрідним пам’ятником-меморіалом усіх знищених дерев’яних святинь на українських етнічних землях, що зараз належать Польщі. Тому ідею спорудження такого храму виношували в першу чергу ті жителі Пустомит, які є нащадками насильно виселених українців в ході сумнозвісної операції “Вісла”.

В кінці Божественої Літургії, була зачитана фундаційна грамота на освячення Храму, вручено Митрополичі грамоти усім, хто по особливому доклав праці для спорудження святині. Також, Митрополит Ігор перевів о. Юрія Чудяка в уряд пароха парафії Успіння Пресвятої Богородиці у м. Пустомити.

Проповідь Митрополита: