Митрополит Стефан (Сорока) про Рік Божого милосердя: «Папа і Глава УГКЦ закликають нас активно свідчити про милосердя щодня»
  • Суб, 19/03/2016 - 19:15

Як відомо, з нагоди проголошення Надзвичайного Ювілейного року Божого милосердя Папа Франциск видав апостольське послання "Misericordiae Vultus", в якому він запрошує нас призадуматися про милосердя, як вираз Божої особи.

Святіший Отець стверджує, що Церква робить себе слугою любові Христової і опосередковує цю любов до всіх людей. А ця любов, яка прощає, й приносить себе в дар. Тому цього Року, скрізь, де є християни, кожен повинен знайти оазис милосердя. Понтифік особливо бажає, щоб цей Рік став приводом для відновлення пасторального життя.

Пише у Пастирському листі з нагоди Ювілейного Року Божого милосердя Митрополит Стефан (Сорока), Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ.

У листі владика наголошує, що Папа Франциск закликає нас активно ділитися Божим милосердям, посилаючись на слова Ісуса: "Будьте милостиві, як і Отець ваш милосердний». «Понтифік кидає виклик кожному з нас, щоби перетворити двері кожного будинку в ''Двері милосердя''», - зазначає він. Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, як пише далі Митрополит, акцентує увагу на тому, як ми приймаємо милість Божу в нашому житті (індивідуально та спільнотно). «Він закликає вас і мене давати свідоцтво милосердя в нашому повсякденному житті, з самим собою, з нашими сусідами і з усіма людьми, з якими ми співпрацюємо», - пояснює він.

Тож, цього Року ми повинні ще більше усвідомити Боже милосердя; давати активне свідоцтво милості Божої в наших діях і словах; активно робити діла милосердя; домагатися милосердя всередині себе; шукати милосердя в храмі Божому.

«Я молюся, щоб ми могли достойно відповісти на ці виклики», - додав він.