Митрополит Стефан (Сорока) запрошує на Світову зустріч родин сім’ї, які пережили переслідування за віру
  • Пон, 07/07/2014 - 17:29

Філадельфійська архиєпархія УГКЦ запрошує на Світову зустріч родин, яка відбудеться 22-27 вересня 2015 року у Філадельфії, сім’ї, які пережили переслідування за віру.

Як повідомили Департаменту інформації УГКЦ в прес-службі архиєпархії, Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський, під час цієї Зустрічі має намір надати слово тим родинам, які пережили переслідування за віру.

«Моєю надією та метою є, – зазначив Архиєпископ Стефан, – надати слово цим позбавленим голосу, щоб вони могли дати свідчення про свої переслідування, щоб вони поділилися своїми історіями, а особливо розповіли про той вплив, який ці страждання і переслідування мали на них».

Владика Стефан відзначив, що Українська Греко-Католицька Церква століттями відчувала переслідування за віру і цей досвід страждання за віру має бути представлений на цій зустрічі, і ці свідчення мають бути почуті.

Архиєпископ зауважив, що релігійні переслідування як колись, так і зараз постійно відбуваються у світі – в Східній Європі, на Близькому Сході, в Африці – майже в кожному куточку світу. І часто історії цих переслідувань залишаються невідомими.

На світову зустріч родин запрошений Святіший Отець Франциск і організатори сподіваються, що Папа зможе взяти у ній участь. У Філадельфії очікують на прибуття одного мільйона учасників. Світова зустріч родин, яку організовує Папська рада у справах родини, відбувається кожні три роки.