Митрополит Василь (Семенюк) освятив нове обладнання для Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги
  • Срд, 14/05/2014 - 17:49

Сучасне медичне обладнання на суму 143 тисячі 265 гривень отримала Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги 13 травня в рамках проекту "Психологічної підтримки постраждалим на майдані" при Тернопільському благодійному фонді "Карітас".
 

Обладнання придбали за кошти Чеської Республіки, а медичний заклад Тернополя отримав допомогу за підтримки директора благодійного фонду «Карітас» о. Андрія Марчука та Генерального консула Республіки Чехія у Львові Мирослава Кліма. Освятив нове обладнання Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь (Семенюк).

«Цей подарунок є подякою Тернопільській лікарні швидкої допомоги за допомогу потерпілим під час Революції Гідності. Уряд Чехії виділив матеріальну допомогу для придбання обладнання медичним закладам України. Тернопіль не стояв осторонь», - зауважив консул Республіки Чехія у Львові Мирослав Клім.

За словами головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, подароване обладнання призначене для хворих, які перебувають в реанімаційному відділені.

«Сьогодні ми отримали сучасне обладнання загальною вартістю 143 тис. 263 грн. Це новий двоканальний кисневий концентратор, монітор спостереження за пацієнтом, електрокардіограф, хірургічні інструменти», - зазначив Ярослав Чайківський.

Міський голова Тернополя Сергій Надал подякував благодійному фонду «Карітас» та Генконсулу Чехії за подарунок та зауважив, що це обладнання покращить лікування тернополян.

Джерело: http://news.ugcc.org.ua