Митрополит Василій благословив початок навчального року у Тернопільській духовній семінарії
  • Нед, 30/08/2015 - 19:05

Навчальний рік у Тернопільській духовній семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого (селище Велика Березовиця) розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій (Семенюк) 29 серпня.

Участь у святкуванні взяли ректор семінарії о. Іван Римар, віце-ректори о. Володимир Ковалковський та о. Михайло Пастух, префекти, духівники, викладачі семінарії, батьки та гості свята.

Урочистості розпочалися на подвір’ї семінарії, де брати 1-го курсу, одягнені у вишиванки, очікували прибуття Архиєпископа Василія. Відтак усі вирушили процесійним походом до парафіяльної церкви Вознесіння Господнього на Святу Літургію.

У пастирському слові до присутніх у храмі Владика Василій наголосив на високій гідності та відповідальності священика і закликав батьків молитися та постити за своїх синів та їхнє покликання. Першокурсників закликав зростати у вірі, старанно працювати, добре вчитися та багато молитися. 

По завершені богослужіння брати 7-го курсу провели урочисту академію відкриття нового навчального року та виконували духовні пісні, а нові студенти склали присягу навколо хреста, обіцяючи вірно служити Христові та своєму народові.