Митрополит Василій на Різдво Христове: до вифлеємського вертепу можуть прийти тільки відважні люди
  • Суб, 09/01/2016 - 17:21

Архиєпископ і Митрополит Тернопілсько-Зборівський Василій (Семенюк) з нагоди празника Різдва Христового очолив святкове богослужіння в Архикатедральному Соборі Тернополя. Молитва, на яку прибули сотні вірних, була сповнена подяки Богові за прожитий нелегкий рік, а також проханнями про мир для України.

Архиєрей привітав усіх вірних, представників влади, духовенство з величним празником Різдва Христового та побажав кожному бути відважним: «Маймо відвагу, бо до вифлеємського вертепу можуть прийти тільки відважні люди, що готові прийняти Бога у власне життя. Нехай кожен із нас у цьому Святому Році відчує любов Бога до себе, бо Він є Бог Милосердний».

Архиєпископ закликав взяти за взірець відвагу Марії – молодої дівчини, «яка попри всі страхи перед величчю Божої обітниці, що була сповіщена їй одного дня, мала відвагу впустити Бога у своє життя та змінити його раз і назавжди, повіривши благовісті архангела Гавриїла… Волхви мали відвагу пуститися у далеку незнану дорогу, довірившись світлу вифлеємської зорі. Кожен, хто приходить до вертепу, мусить мати відвагу, бо саме вона забирає у нас страх перед змінами, які Бог приносить у наше життя».

Владика Василій поставив за взірець перед вірними відвагу українських воїнів, які перед лицем смерті боронять спокій України. "Їхня відвага є запорукою миру та надії усього нашого народу. Відвага волонтерів та людей доброї волі, скерованих почуттям солідарності, вселяє у нас надію, що попри всі труднощі та небезпеки Україна вистоїть у цьому нерівному протистоянні. Маймо відвагу продовжувати нелегку працю над змінами у нашій державі, над впровадженням реформ у різних ланках суспільного життя, боротьби з корупцією, навіть якщо попри наші сподівання ці зміни не приходять негайно та даються нелегко».

Митрополит також відзначив, що Святіший Отець Франциск, проголосив 2016 рік – Надзвичайним Святим Роком Божого Милосердя. «У своїй буллі Обличчя Милосердя він закликає нас, аби протягом цього року ми особисто відчули усю глибину Божого Милосердя. Побачити обличчя милосердя – лише так можна відчути справжню Божу любов до кожного із нас».