Митрополит Василій очолив заупокійну молитву за Героями Небесної Сотні
  • Втр, 20/02/2018 - 16:27

Сьогодні, 20 лютого, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) очолив Панахиду за Героями Небесної Сотні на площі Героїв Євромайдану Тернополя. Спільно з представниками інших конфесій, влади та небайдужими тернополянами Архиєрей молитвою вшанував пам'ять бійців, які у період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва віддали свої життя за Батьківщину під час найтрагічнішого етапу Революції Гідності.

У звернення до громади Тернополя Архиєпископ сказав наступне: «Сьогодні ми зійшлися тут, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за нас, за майбутнє України. Ми співаємо в часі їх похоронів: «Герої не вмираю». Так, пам’ять про них жити буде вічно в серцях наших. Ми повинні виховувати молодь, щоб вона ішла слідами тих героїв і, якщо потрібно, йшла в даний час захищати Україну».

Пригадуємо, що 20 лютого в Україні вшановують подвиг і жертву Героїв Небесної Сотні. Власне, чотири роки тому під час Революції Гідності більше ста осіб було вбито, кілька десятків зникли безвісти, близько тисячі дістали різного роду поранення, були заарештовані та зазнали тортур.