Митрополит Василій освятив прапор України
  • Нед, 24/08/2014 - 01:20

23 серпня на Театральному майдані Тернополя архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк освятив Державний прапор України. Дійство відбулося з нагоди Дня прапора.

«Із цим прапором на Майдані гинули кращі сини і дочки нашої України, - сказав архиєрей, звертаючись до чисельної аудиторії. - Із цим прапором і сьогодні захищають і визволяють Україну на східних теренах. Нехай цей прапор буде символом нашої перемоги над ворогом, символом вірності нашій неньці Україні».

У заході взяли участь священики та миряни різних конфесій. Серед них: народний депутат України Олексій Кайда, голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк, голова Тернопільської облради Василь Хомінець, міський голова Тернополя Сергій Надал та депутати місцевих рад, представники громадських організацій.

З нагоди 23-ої річниці Незалежності України присутні поклали квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола та Степана Бандери.