Митрополит Василій подякував Папі Франциску за перебування чудотворної ікони Лику Христового на Україні
  • Чтв, 23/02/2017 - 08:31

Пыд час подячної Архиєрейської Літургії, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій в Архикатедральному соботі УГКЦ Тернополя, духовенство та присутні вірні у молитві подякували Богу за благодатні дні перебування чудотворної ікони Лику Христового на Тернопільщині.

Архиєпископ Василій подякував Святішому Отцю Папі Франциску за благословення на перебування святої ікони в Україні та опіку над українським народом. Зокрема подякував Монсіньйору Гвідо Маріні в особі отця Мануеля Сантоса, який прибув із Ватикану, щоб прийняти ікону; благодійному фонду Ігоря Гуди «Твори добро»; о. Володимиру Фірману, о. Роману Дутчаку за ініціативу та організацію, волонтерам, правоохоронцям, Нацгвардії України, МНС, медичній та комунальній службі, усім представникам влади міста Тернополя та області.

Вірні за сльозами на очах прощалися з реліквією, адже у ці дні кожен мав змогу скріпити свою віру та просити порятунку своєї держави у часі війни.

Митрополит ще певний час молився з вірним, а, відтак, о 20.00, двері головного храму зачиняться. Святу реліквію у супроводі отця Мануеля Сантоса відправлять до Ватикану.