Митрополит Василій Семенюк: Церква в Україні як ніколи потребує єдності
  • Чтв, 27/11/2014 - 11:52

Архиєпикоп і митрополит Тернопільсько-Зборіський УГКЦ Василій переконаний, що українське християнство сьогодні найбільш зранене і багато терпить через розділеність Церкви. Про це він сказав під час Святої Літургії 23 листопада у храмі св. священомученика Йосафата Тернополя.

Владика зазначив, що св. священномученик Йосафат (Кунцевич), архиєпископ Полоцький, є взірцем для кожного архиєрея, священика та вірного у бажанні єдності, у практичному втіленні християнського поняття любові. «Прагнення єдності – головна ознака духовності св. Йосафата. Це є те, чого потребує Церква в Україні».

Митрополит привітав вірних із храмовим празником та освятив нещодавно завершений розпис церкви. Архиєрей подякував вірним, які склали пожертви на розпис храму, а настоятелю о. Володимиру Ковалковському – за організаційну працю.

«Ікона відіграє важливе значення у храмі, - зазначив о. Ковалковський, звертаючись до вірних. - Це богослов’я, яке твориться через жести пензля та кольорами фарб. Все, що говорить Святе Євангеліє можна відчитати в іконі. Розпис наче переносить нас у світ Божий». Відтак священик подякував митцям за професіоналізм та старання, вірним - за складені пожертви, архиєпископу - за присутність та благословення.