Митрополит Василій Семенюк подякував вірним за підтримку Майдану та військових
  • Чтв, 27/03/2014 - 16:56

«Хочу подякувати всім вірним за те, що проявили свій патріотизм, любов до України і свідому християнську позицію та підтримали частини Національної Гвардії України", - сказав архиєрей під час засідання протопресвітерської ради, яка відбулася 27 березня в архиєпархіальному управлінні Тернополя.

«Наша архиєпархія організувала збірку продуктів та коштів на закупівлю необхідної амуніції. Завдяки небайдужості вірних нам за короткий період вдалося відправити 2 вантажівки харчів на полігони поблизу Києва. Станом на сьогодні із зібраних коштів на потреби Міністерства оборони України перераховано 50 тисяч гривен. 20 тисяч гривен перераховано військовому комісаріату на ремонт військової частини у місті Тернополі, яка готується прийняти українських солдатів. Замовлено амуніції для тернопільських гвардійців на суму 26 тисяч 250 гривен».

Архиєпископ подякував о. Володимиру Топоровському, о. Мирославу Петрущаку, о. Івану Гуні та о. Омеляну Кобелю, які останніми днями взяли участь у духовній місії на підтримку київського Майдану та надання душпастирської опіки формувань Національної Гвардії на київських полігонах.

Митрополит також повідомив, що у неділю, 30 березня, відбудеться проща до Зарваниці волонтерів медслужби Майдану і активістів.

прес-служба арихєпархії