Митрополит Василій виставив Плащаницю та очолив Хресну дорогу у Зарваниці
  • Суб, 11/04/2015 - 11:25

10 квітня, у Велику п’ятницю Страсного тижня, владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, молився у Марійському духовному центрі Зарваниця. Архиєрей очолив Вечірню з виставленням Плащаниці у Соборі Матері Божої Зарваницької, а відтак процесію, яка пройшла 14 стаціями Хресної дороги, що на пагорбі поблизу чудотворного джерела.

Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з представниками комісії у справах молоді театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

У пастирському слові високопреосвященний Василій закликав вірних не переставати молитися за Україну та не бути байдужими. За його словами, наша держава іде, подібно до Христа, на свою Голгофу: нас ще чекає багато випробовувань, але всі вони допоможуть нам очиститися, стати іншими людьми, бачити Україну воскреслою від усякого рабства, неволі.

У молитві взяли участь священики Зарваницького деканату, ректор Савонської семінарії (Італія) П’єро Джакоза та велика кількість прочан. Владика дякував вірним за участь у молитві та уділив кожному благословення. Вкінці відбувся обхід із Плащаницею навколо Собору Зарваницької Матері Божої.